Verenigingsleven

We spelen met onze tennisclub op een aantrekkelijk tennispark met prima banen, een gezellige kantine en een gezellig comfortabel terras. Onze activiteitencommissie organiseert een aantal goed bezochte toernooitjes en daarbij heerst een fijne ontspannen sfeer. Een grote groep leden vertegenwoordigt onze club met veel plezier en inzet in de voorjaars- en najaarscompetitie. En als we elkaar op het park ontmoeten, begroeten we elkaar vriendelijk. Soms zelfs enthousiast. Wordt er met deze of gene geknuffeld.

Zo bezien lijkt het of we een bloeiende tennisvereniging zijn.

Hoe komt het dan toch dat we meer weg hebben van een moestuintje, met allemaal verschillende plantenbedjes, met daarop weer allemaal kleine plukjes gelijke planten?

Ben je vooral lid geworden om te kunnen trainen, competitie te kunnen spelen, of  met een eigen groepje te kunnen spelen? Of zou je meer onderlinge verbondenheid willen. Meer gezamenlijkheid.

De indeelcommissies (ja, daar zijn er twee van omdat er zowel overdag als ‘s avonds ingedeeld wordt en er dus met twee email adressen gewerkt wordt) zijn de belichaming van de tweede gedachte. Vandaar nog maar eens een opwekking tot…

Indelen
Uitnodiging tot een regelmatige verenigings activiteit

Waarom zou je je laten verleiden om mee te gaan doen met indelen bij onze tennisclub?

Je traint toch al, je speelt toch al met je trainingsgroepje, je doet toch al mee aan de competitie, je hebt je vaste tennismaatjes? Dus waarom zou je….?

Een paar antwoorden:

Indelen kan erg handig zijn, indelen kan zinvol zijn, indelen kan voldoening geven.

Ik hoor je denken, hoezo handig, hoezo zinvol, hoezo voldoening geven?

Als je net lid bent van onze vereniging ben je uiteraard van harte welkom, maar de kans is groot dat je nog nauwelijks andere clubgenoten kent en is het lastig om verder dan trainen te komen. Je kent niemand om mee te spelen, dus laat je het er maar bij.

Handig.

  • En kijk dáár is meedoen met indelen dé oplossing; je hoeft niemand te kennen, je hoeft niemand te vinden, je hoeft niet zelf te reserveren. Dat wordt allemaal voor je geregeld. Je geeft je op via de email indelen@tvduinvliet.nl  (avond) of overdag indelen-overdag@tvduinvliet.nl  en je speelt twee of drie partijtjes mee. Bovendien leer je op deze manier snel meerdere clubleden (beter) kennen. Maar zeker ook als je al jaren speelt

Handig toch?

Zinvol.

  • Van uitsluitend trainen ga je niet persé beter spelen.

Voor tennis geldt wat voor je hele leven geldt: oefening baart kunst. En het mooie van indelen is dat je dit oefenen kunt doen met en tegen spelers van verschillende sterkte. Je ontdekt dat tennis meer is dan techniek. Je spelinzicht neemt toe ( zeker als je bij meer ervaren spelers ziet wat zij doen, waar zij in de baan staan).

Je brengt ondertussen de aanwijzingen van je trainer in de praktijk je zelfvertrouwen, je spelinzicht, je plezier in tennis en je slagen verbeteren. Je leert onder wat meer druk tot oplossingen te komen, je leert je aan te passen aan verschillende situaties en spelers.

Kortom, indelen is goed voor je tennisontwikkeling; je wordt er beter van.

Voldoening.

  • Hè, voldoening door indelen? Jazeker; doordat je steeds beter begrijpt waarom je trainer je bepaalde dingen leert, je lekkerder speelt, je meer leden leert kennen en de gezelligheid ervaart die tennis je ook biedt, kun je na afloop van het indelen voldaan (al is het maar van één enkele mooie bal) met je medespelers onder het genot van een drankje ofwel stil nagenieten of je in de een of andere discussie sorten.

Kortom ervaren dat je deel uitmaakt van een vereniging en wat de vereniging je te bieden heeft.

Ruim 120 verschillende clubleden, zowel overdag als ‘s avonds, gingen je voor.

Voor al diegenen die al dit moois een beetje vergeten waren nog de instructie:

Avond indelen:

#1. Je schrijft je in via indelen@tvduinvliet.nl

#2. Voor maandag  uiterlijk de zondag  ervoor niet later dan 20.00 uur

#3. Voor vrijdag      uiterlijk de donderdag  niet later dan 20.00 uur.

#4. de eerste keer geef op: je stipkleur (dubbelsterkte), het aantal ronden dat je wilt of kunt

       spelen.

Overdag indelen:
Maandag, woensdag en vrijdag van 14:00 – 15:20 uur (13:55 aanwezig zijn).

#1. Je meldt je aan via indelen-overdag@tvduinvliet.nl, de dag van tevoren voor 20:00 uur.

#2.  We spelen 2 ronden van 40 minuten.

Je krijgt de avond van tevoren na 20:00 uur een e-mail met de indeling, zodat je weet of je bent ingedeeld en hoe laat je aanwezig dient te zijn.

Tot ziens bij het indelen. Laat je eens verleiden

 An en Janny verzorgen de indeling overdag

Jan en Nico ‘s avonds

juli 2022.