Wat een vrolijke avond!

Het was koel, windstil en droog de avond van 28 september. Ideaal dus om tennissend afscheid van de (hete, hete) zomer te nemen en warm te slaan voor de winter. Er werd die avond dan ook op alle banen heerlijk getennist, waarna het tijd werd voor de afterparty. Die begon met een glaasje Salmari, een stevig salmiak likeurtje, aangeboden door de club, en reken maar dat de stemming er toen meteen inzat! We hadden iedereen opgeroepen iets geks aan te trekken om zo de titel Winterkoning/Winterkoningin te veroveren. Aan de onkreukbare jury de taak de winnaars te kiezen. Bij de mannen sprongen er drie uit.

 

Allereerst Pim Appel, die er bijliep als een vrolijke pinguïn. Leuk, maar geen eerste prijs.

Dan Hans Koopmans. Die liep ineens te schitteren in een jack in felle fluorescerende kleuren dat hem minstens 40 jaar jonger maakte. En dat op de dag dat hij 77 was geworden en ’s avond door de aanwezige toernooitijgers enthousiast werd toegezongen!Een eervolle vermelding voor hem.

En ja, wie de foto ziet begrijpt dat er maar één man in aanmerking kwam voor de titel Winterkoning 2018: Hans van de Lieuw! Proficiat.

Bij de vrouwen was het pleit eigenlijk al snel beslecht. Nog voor het tennis zag ik vier vrolijke vriendinnen op het terras, die mij ook meteen streng opdracht gaven een foto van hen te maken. En eerlijk is eerlijk, wat zagen ze er charmant uit met die vier oorwarmers. Pas later zag ik ook nog die acht beenwarmers. Daarop werd spontaan besloten de Vier Vrolijke Vriendinnen dan maar alle vier tot Winterkoningin te benoemen! En tja, toen moest ik vier vrouwen zoenen in plaats van een.

Iedereen een prettige tenniswinter toegewenst!

Rob Rib

Kom tennissen bij Tennisvereniging Duinvliet!

X