Een genderneutrale Kerstman

Zeven banen maar liefst waren er zondag 17 december bezet tijdens het traditionele kersttoernooi. Daaruit bleek wel dat heel wat clubgenoten zich hadden aangemeld. Het was dan ook beregezellig. Bij binnenkomst in de kantine werden we ontvangen door Janny en An, zeg maar de harde kern van de activiteitencommissie, in hun meest foute kersttruien. Maar ze hadden er wel voor gezorgd dat er stevige plakken dikbesmeerd kerstbrood lagen en de glazen glühwein verleidelijk stonden te dampen.

Nadat de uitslagen van de partijen waren genoteerd, kwamen als winnaar bij de mannen Tom de Kivet en bij de vrouwen Louise Loerakker uit de bus. Zij werden net als de runners up Jeroen van Dijk en Marianne Brinker verwendmet een kingsize kerststol. Die hoeven voor de kerst geen inkopen meer te doen.

En toen verscheen daar ineens de Kerstman, helemaal vanuit de Noordpool ingevlogen om de finale van de Nationale Kerstbingo te leiden. Santa memoreerde nog even dat hij zelfs vanuit het Hoge Noorden had gezien wat een werk er door Xander en zijn team was verzet. Eerst de strijd tegen die vieze algen, daarna weer strijd tegen een pak sneeuw zoals we in jaren niet gezien hadden. We stonden hier toch maar mooi gewoon te tennissen. Maar Santa had ook een bekentenis. “Ik ben in het verkeerde lichaam geboren,” zei hij. “Eigenlijk voel ik me al mijn hele leven Sinterklaas.” Hij vroeg om begrip en hoopte dat iedereen hem voortaan genderneutraal wilde benaderen. Wat een moderne Santa!

Daarna begon hij aan het voorlezen van het kerstverhaal met daarin verweven veel zaken die dit jaar op Duinvliet gespeeld hebben en een hele hoop getallen. En inderdaad klonk op gegeven moment van alle kanten het “Bingo!” en werden enkele gelukkigen verrast met leuke prijzen.

Na dit onderhoudende spel kwam uit de keuken ons al de geur van snert en bruinebonensoep tegemoet. Die bleken gemaakt te zijn door Cees van den Bergh, maar we zagen gelukkig dat hij het zelf ook at. Drie sterren, Cees!

Toen we daarna ook nog een drankje van de club kregen en de jongens achter de bar (die ons tenslotte elke dag snel en met een lach bedienen) ook een grote kerststol in hun fietstas konden stoppen, zag Santa, pardon Sinterklaas, dat het goed was. Hij bedankte nog uitbundig An en Janny voor het vele werk dat ze ook bij dit zeer geslaagde toernooi weer hadden verzet en vloog in ijltempo naar huis.

Prettige kerstdagen en tot ziens bij de nieuwjaarsreceptie annex toernooi op 7 januari!

Rob Rib

Kom tennissen bij Tennisvereniging Duinvliet!

X