Over T.V. Duinvliet

Tennispark Duinvliet
Tennispark Duinvliet

Gezellige vereniging

Tennisvereniging Duinvliet is een niet zo heel grote maar heel gezellige vereniging voor sterke en minder sterke tennissers. We hebben zo’n 600 leden. Groot voordeel is, dat we dankzij de ClayTech gravelbanen weinig of nooit last hebben van de gevolgen van regen en vorst. We spelen het hele jaar door.

Op maandag- en vrijdagavond van 19.00 tot 21.00 uur organiseren wij indeelavonden, waarbij alle aanwezigen op speelsterkte tot dubbels worden gevormd. Deze avonden zijn vooral ook handig voor nieuwe leden die gegarandeerd willen spelen, op een avond naar keuze, en nog niet veel andere leden kennen om mee af te spreken. Verder organiseren wij op donderdagavonden een dubbelcompetitie volgens dezelfde formule.

Historie

In februari 1982 is de vereniging onder de naam T.V. Fablo opgericht op initiatief van de wijkraad Ramplaankwartier.

Enkele enthousiaste bewoners zorgden ervoor dat er een bijeenkomst georganiseerd werd in het bejaardentehuis “De Blinkert”.
Bij deze gelegenheid werd de badminton- en tennisvereniging Fablo opgericht. Deze naam is afkomstig uit het ‘Esperanto’ en betekent ‘sprookjesachtig’.

Er werd gespeeld in de bollenschuur met de naam Fablohal. Een aantal jaren later werd het Tennispark Duinvliet aan de Elswoutslaan geopend, waarna de tennisvereniging zich afscheidde van het badminton. Er werden 5 á 6 banen gehuurd op tennispark Duinvliet en dat is tot op heden nog zo.

Vanaf 1 januari 2006 is de naam van de vereniging gewijzigd in Tennisvereniging Duinvliet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *