Nieuw (senior) lid, en nu? In een notendop

Deze pagina is verouderd. Alle actuele informatie vind je op de pagina “Ledeninformatie

Welkom bij TV Duinvliet 

TV Duinvliet heeft een “Welkom bij TV Duinvliet“ commissie. Mocht iets na het lezen van deze pagina je niet duidelijk zijn over onze leuke vereniging, stuur dan een mail naar Caroline of Bert: welkom@tvduinvliet.nl. Hieronder tref je een kort en bondig overzicht van wat je bij ons kan verwachten.

Stip op mijn pas

De gekleurde stip op je pasje verwijst naar je speelsterkte. Dit is geen KNLTB rating, maar een TV Duinvliet rating. Voor meer informatie klik hier.

Toernooien

Ieder jaar organiseert TV Duinvliet de Clubkampioenschappen en een Park Toernooi . De Clubkampioenschappen 2020 zijn onderverdeeld in een Gemengd Dubbel weekend en een Enkel/Dubbel week en zijn alleen voor de leden van onze vereniging. Er wordt gespeeld op alle niveaus (naar gelang de inschrijvingen) in de categorieën dames en heren enkel/dubbel en gemengd dubbel. De Gemengd Dubbel clubkampioenschappen worden op zaterdag en zondag tussen 09:00 – 17:00 uur gespeeld. Het Enkel/Dubbel kampioenschap begint op maandag er er wordt vanaf 19.00 uur gespeeld. Op de laatste zaterdag worden alle finalepartijen gespeeld, gevolgd door de prijsuitreiking.

Het Park Toernooi wordt georganiseerd door de Parkeigenaar en is voor iedereen die speelt op het park. Ook zijn introducees welkom. Hier worden alleen dubbel partijen gespeeld in de categorieën dames, heren en gemengd.

Houd voor toernooien de website, e-mails of aankondigingen in het clubhuis in de gaten.

I.v.m. Corona, adviseren we je de ClubApp te raadplegen voor actuele informatie.

Evenementen

TV Duinvliet heeft een enthousiaste activiteitencommissie. Jaarlijks organiseren zij allerlei korte evenementen. Hierbij kun je denken aan het Nieuwjaarstoernooi, een Sunrisetoernooi, Thuisblijverstoernooien, maar ook externe evenementen zoals bijvoorbeeld uitstapjes naar het ABN AMRO toernooi. Houd voor deze evenementen de website, e-mails of aankondigingen het clubhuis in de gaten.

Vrij spelen (afhangen)

Als TV Duinvliet lid kun je vrij spelen. Dit kan door een reservering te maken in de ClubApp. Hier vind je ook de beschikbaarheid van de banen.

Introducees

Leden kunnen geen niet-leden introduceren op verenigingsbanen.
Er kan daarom met de App geen baan gereserveerd worden met een introducee.
Leden die met een introducee willen spelen, kunnen voor het gereduceerde tarief van 10 euro per uur een baan huren bij Tennispark Duinvliet. Op deze manier kan men per keer maximaal 3 niet-leden introduceren.

Indelen in de zomer/winter

In de zomer kun je ook alleen naar de tennisclub komen. Je wordt dan ingedeeld (ook wel bekend als tossen) op jouw sterkte via het kleurensysteem. Je hoeft je hier niet voor aan te melden. In de winter wordt er ook ingedeeld, maar dan dien je jezelf een dag van te voren per mail op te geven.

Het meest recente banenschema vind je in de KNLTB ClubApp.

Voor meer informatie over de indeelavonden klik hier

Competitie

Binnen onze vereniging wordt er actief voorjaars- en najaarscompetitie gespeeld bij de landelijke- en de districtscompetitie. Wij hebben momenteel teams die doordeweeks en in het weekend spelen. Voor meer informatie over de voorjaarscompetitie klik hier en voor de najaarscompetitie klik hier. Gedurende de competitie is het in de weekenden niet mogelijk om vrij te spelen. Wel komen er, als competitie teams klaar zijn met spelen, banen vrij. Mocht je willen spelen, dan kan je op goed geluk naar de baan komen, of bellen met de bar, om te checken of zij inzicht hebben of er een vrije baan komt.
Let op: er zijn geen garanties voor beschikbaarheid.

De baan

Onze banen zijn van ClayTech gravel en worden ‘s avonds verlicht met LED verlichting. Dit betekent dat we het hele jaar door overdag en ’s avonds kunnen spelen. Alleen bij hoge uitzondering – bv. bij flinke vorst of sneeuw – kan er niet gespeeld worden.

Banenschema

Op Duinvliet liggen 12 ClayTech gravelbanen, waarvan er meestal 2 tot 6 banen door de vereniging worden gehuurd. De overige banen zijn gehuurd door particulieren.

Park gesloten

Het park is in 2020 gesloten van 21 december tot en met 3 januari 2021. Het park is tevens gesloten op Koningsdag (27 april) en op Sinterklaas (5 december) vanaf 16.00 uur.

DUCO/ENCO

Er wordt in het voorjaar een ENCO (interne enkelcompetitie), en op de donderdagavond een DUCO (interne dubbelcompetitie) georganiseerd, alleen voor tennissers van deze vereniging. In de winter vindt alleen een DUCO plaats op donderdagavond. Uitnodiging voor inschrijven komt via de mail. Hiervoor worden verschillende poules op sterkte samengesteld, en speel je meestal om de week, met en tegen iemand anders. De punten geef je door, en aan het eind van het seizoen hebben we één dame en heer als winnaars.

Voor meer informatie over de ENCO, klik hier en voor meer informatie over de DUCO, klik hier.

Training

Tennis Kreatief verzorgt de tennislessen op TV Duinvliet. Het hele jaar door kunnen er lessen worden gevolgd. Voor meer informatie klik hier.

Contributie

Het zomerlidmaatschap loopt van 1 april tot 30 september, het winterlidmaatschap van 1 oktober tot 31 maart. Het jaarlidmaatschap loopt van 1 april tot 31 maart. De contributie wordt in januari gefactureerd.

Klik hier voor meer informatie.

KNLTB ClubApp

Wij maken gebruik van de KNLTB ClubApp, hierin vind je nieuwsberichten, toegang tot ledenlijst, uitslagen en standen in de competitie, kan je tennismaatjes vinden en nog veel meer.
Download de ClubApp via de App Store (iPhone) of Play Store (Android).

Sparen voor de vereniging

Je kan geld sparen voor onze vereniging, als je boodschappen doet bij de Vomar op de Pijlslaan. Een pasje hiervoor aanvragen kan je bij welkom@tvduinvliet.nl.

TV Duinvliet heeft ook een Facebook-pagina.

like us