Afhangsysteem

Gebruikersinstructie Digitaal afhangsysteem Tennisbox

Hoe reserveer je een baan?
Je kunt alleen een baan reserveren als je op het tennispark bent. Het reserveren van een baan start je door je spelerspas door de kaartlezer te halen en op de knop “Reserveren” te drukken.
NB: let erop hoe je je pas door de lezer haalt!
In het reserveringsscherm moeten alle deelnemers (2, 3 of 4) aan een partij zich aanmelden door hun pas door de kaartlezer te halen. Als er:
• twee of drie spelers in het systeem aangemeld hebt, verschijnt de knop “Doorgaan”, als je hierop drukt dan ga je door naar het volgende scherm “Baanselectie”.
• vier spelers zijn aangemeld dan gaat het systeem automatisch door naar het scherm “Baanselectie”.
In het scherm “Baanselectie” worden alle banen weergegeven die voor de aangemelde partij beschikbaar zijn, met de bijbehorende starttijd en speelduur. Hier selecteer je een beschikbare baan. Zodra het bevestigingscherm sluit gaat het systeem terug naar het hoofdscherm waar de geselecteerde baan, met daarin weergegeven de betreffende spelers, wordt weergegeven.
Als je op een gereserveerde baan drukt, dan verschijnt het bevestigingsscherm met daarop de namen en de foto’s van de spelers die deze baan gereserveerd hebben.

Meedoen aan een bestaande partij
Spelers kunnen bijhangen bij een bestaande partij (met maximaal 3 personen) met de pas van één van de huidige deelnemers. Als deze pas door de kaartlezer gehaald wordt verschijnt het scherm “Wijzigen Partij”. Vervolgens kies je voor “Speler(s) Toevoegen”, haalt de nieuwe spelerspas(sen) door de kaartlezer en druk op “Doorgaan”. Vervolgens verschijnt de bevestiging van de partij met de nieuwe samenstelling.
Let op: Er wordt alleen een nieuwe speelduur (dus voor dubbel 40 minuten) toegekend indien er na de bestaande partij nog niet is afgehangen.

Partij wijzigen
Als een reservering is gemaakt kan deze alleen door een van de deelnemers gewijzigd worden. Door van één van de spelers de pas door de kaartlezer te halen komt het scherm “Wijzigen partij” naar voren. Vervolgens kun je kiezen: “Annuleren” of “Baan wisselen”.

Doorhangen
Als je net van de baan komt, kun je pas na 10 minuten na afloop van je speeltijd weer opnieuw afhangen voor een volgende speelperiode.

Ledenlijst
Alle geregistreerde spelers hebben toegang tot de ledenlijst. Druk op de knop Ledenlijst, haal je pas door de kaartlezer en de ledenlijst komt beschikbaar. Deze informatie is bijvoorbeeld handig als je een tennislid wilt bereiken waarop je aan het wachten bent.

Alternatieve pas of pas vergeten
Als je nog wacht op de officiële KNLTB-pas (bijvoorbeeld omdat je je pas verloren bent), dan is het mogelijk gebruik te maken van een Alternatieve Pas. Dit kan ook een Makro-pas of ANWB lidmaatschapskaart van een speler zijn. Het in gebruik nemen van een alternatieve pas kan aan de bar in het clubhuis geregeld worden.

Tot slot
Mocht je tijdens het gebruik vragen hebben, of je merkt dat de instellingen van Tennisbox niet geheel duidelijk of correct zijn, laat dit dan zo snel mogelijk weten aan de Technische Commissie.