Het leek de Houtvaart wel

Voor één keer niet op de fiets, dacht ik op 29 september, de avond van het afsluitende zomertoernooi, gewaarschuwd door Buienradar. En inderdaad, ik zat nog niet in de auto of daar gingen de hemelsluizen open. Goeiemorgen, wat een zondvloed. Het duurde maar een half uurtje, maar tegen zevenen bij Duinvliet aangekomen glom een zee van water me op de banen tegemoet. Het leek de Houtvaart wel. Xander en Joost namen de situatie in ogenschouw en Joost voorspelde dat het wel eens acht uur-halfnegen kon worden voor we de baan op konden.Manhaftig togen Xander en Joost met grote baanvegers aan de slag om deze plaag van bijna bijbelse proporties te bestrijden. Maar het was niet genoeg. Er werd groot materieel aangerukt. Op een baanveegmachine met daarachter enorme schrapers scheurde Xander met verrassend hoge snelheid over alle banen. Het was een spookachtig gezicht, zo in het donker, met het water glimmend in het licht van de lichtmasten. Maar het moest nog beter. Daar kwam Joost met een kruiwagen met een paar zware, groene, langwerpige gewichten. Die werden weer op de schrapers gezet en hup, daar vloog Xander weer rond.
En waarachtig, rond kwart voor negen konden we van een paar banen gebruik maken. Intussen bleef Xander op de andere banen vrolijk kabaal maken met zijn veegmachine.
Het was een rommelige avond, maar uiteindelijk hebben we toch gewoon een leuke tennisavond gehad. Wederom hielpen hierbij natuurlijk de door de club aangeboden koffie, thee chocolademelk, speculaaskoeken, alcoholische consumptie en de hartige hapjes.
De prijsuitreiking ging geheel in de geest van deze avond ook wat rommelig. Vier kwaliteitswijnen stonden in feestelijke verpakking te verlangen naar evenzovele prijswinnaars. Echter, Wim Reurts, voorzitter van de activiteitencommissie, kende onder luid applaus twee flessen toe aan Xander en Joost, zonder wie we deze avond geen bal hadden kunnen slaan. De derde viel op de grond en de vierde ging, wederom met algemene instemming, naar de stille krachten (nou ja, stille) van de activiteitencommissie, An en Janny. Welkom in het winterseizoen 17/18!
Rob Rib

Kom tennissen bij Tennisvereniging Duinvliet!

X