Albert-Jan kan alles het beste

Vrijdag 3 maart had zich op Duinvliet een select gezelschap verzameld voor een niet alledaags sportfestijn. De krachten werden gemeten op drie verschillende terreinen: darten, tennis en sjoelen. En wie daar als winnaar uit de bus zou komen, moest dus wel een veelzijdig sporttalent zijn. Alles zat mee deze avond.

Het weer, de hapjes en drankjes, het humeur van de mededingers. De sfeer was gemoedelijk, maar de strijd niet minder spannend. En dat Hans Kunnen zich koelbloedig bij het dartbord in het schootsveld waagde om de telling bij te houden toen Francien aan de beurt was, getuigt van grote moed (of naïviteit). Ik zag de pijltjes alle kanten uit flitsen. Maar wat moeten we ervan denken dat diezelfde Hans later voor zichzelf een monsterscore claimde door de bulls eye te raken, zonder enige getuige? Ook bij de sjoelbak werden grootse prestaties geleverd. Met name Ria Bouman betoonde zich een ervaren meesteres met de schijven. Laat die maar schuiven. Op de tennisbaan waren in het algemeen de krachten goed verdeeld, ik heb geen monsterscores kunnen waarnemen.
Aan het einde van de avond werden alle punten opgeteld volgens een speciale staartberekening van Janny en An, dus dat was goudeerlijk. Wat lag het dicht bij elkaar zeg! Uiteindelijk kon als runner up worden gefeliciteerd een man die zelfs met één oog precies ziet waar hij de bal, de pijltjes en de schijven moet plaatsen: Job Santema, nog niet zo lang lid, nu al een aanwinst. Maar degeen die in alles het beste was en dus met recht de titel Veelzijdigste Sporter van Duinvliet mag dragen, was onze onkreukbare penningmeester Albert-Jan Tamboezer! Toen hij eenmaal zijn flessen wijn in ontvangst had genomen, meldde hij al na één biertje dat hij naar huis ging, omdat hij last had van het Oscar-syndroom. Hij was bang dat later zou blijken dat eigenlijk een ander gewonnen had! Janny en An bedankt voor het organiseren van deze leuke avond (en op de achtergrond Wim Reurts ook), Marianne bedankt voor de assistentie bij de uitslagenboekhouding en last but not least natuurlijk Joyce bedankt voor de immer charmante bediening.
Albert-Jan, proficiat!
Rob Rib

Kom tennissen bij Tennisvereniging Duinvliet!

X